Савремено возило комуналцима

СЕНТА: Савремено возило, аутоподизач за изношење и пражњење контејнера за смеће, из донације Јапана, предато је на употребу Јавном комунално стамбеном предузећу „Сента”.


Први секретар јапанске амбасаде у Србији Масајоши Јамато је рекао да ће Јапан наставити са подршком грађанима Србије, у оквиру пројекта бесповратне помоћи за пројекте за основне потребе становништва у нашој земљи.

Јамато је нагласио јаке везе Јапана са Сентом, где од 2006. године послује дуванска компанија Јапан тобако интернешнел ЈТИ, која доприноси отварању нових радних места и економском развоју.Комуналци из општине Сента нашли су се међу 12 општина којима је на конкурсу овом приликом додељана донација. Вредност возила обезбеђеног ЈКСП „Сента” је око 60.000 евра. На донацији су се захвалили председник сенћанске општине Рудолф Цегледи и директор ЈКСП „Сента” Јожеф Бодо.

Сенћански комуналци су имали на располагању два стара возила која су се често кварила, па је било проблема са одношењем смећа, а овом донацијом знатно су побољшани услови за одношење контејнера са смећем.

М. Мр.

Dnevnik, 13. 12. 2016.