Отворено велелепно спортско здање

Нова велелепна спортска хала предата је на употребу спортистима и житељима Сенте. Модерно здање највеће у региону Потисја и овом делу Војводине, површине је 4.500 квадратних метара, са гледалиштем од 1.700 места, а коштало је преко 700 милиона динара. Хала је отворена у присуству великог броја спортиста из овдашњих клубова, ученика основних и средњих школа, угледних гостију и реномираних спортиста који су потекли из ове вароши крај Тисе.


На овај житељи потиске вароши чекали су деценијама, а како је наглашено приликом отварања, имаће значаја не само за овај град. Предвиђено је да спортску халу користи око 50 спортских клубова, других организација и рекреативаца. Поред спортских активности, како је истакнуто, она је погодна и опремљена за културне, пословне и друге манифестације.

Халу спортова су отворили председник Покрајинске владе др Бојан Пајтић и председник сенћанске општине Рудолф Цегледи, а на свечаности су још говорили директор Управе за капитална улагања АП Војводине Небојша Маленковић и рукометаш репрезентативног формата Марко Кривокапић, који је спортску каријеру започео у Сенти.

Изградња хале спортова почела је 2008. године само средствима сенћанске општине, али осим постављања шипова у тлу за конструкцију здања, до 2010. године није ништа урађено, па је финансирање пројекта настављено средствима Фонда за капитална улагања АП Војводине.
Спортска хала у Сенти је једна од највећих изграђених претходних неколико година у Војводини, а председник Покрајинске владе Бојан Пајтић је изјавио да је Покрајина изградила и реконструисала више десетина школских хала широм Војводине и најавио да се у наредних неколико недеља планира отварање спортске хале у Инђији.

Председник сенћанске општине Рудолф Цегледи је поводом отварања спортске хале посебне плакете уручио Бојану Пајтићу и Небојши Маленковићу. Бројни спортисти из сенћанских клубова су искористили прилику да у новом амбијенту учесницима свечаности представе делатност својих клубова, а увече је приређен концерт Звонка Богдана који је био бесплатан за посетиоце.

М. Митровић

Дневник, 04. 12. 2015.