Настављена градња спортске хале у Сенти

СЕНТА: Спортска хала у Сенти, чија је изградња започета пре четири године у Народној башти, биће завршена до краја октобра ове године, када ће бити предата на употребу спортистима и грађанима Сенте. 


Ово је саопштио члан Општинског већа Сенте Виктор Варга, уједно демантујући спекулације да се паркет у хали подиже, образложивши и разлоге због којих је дошло до застоја у градњи.

- После краћег застоја због трагичног догађаја, када се, приликом копања рова за канализацију обрушила земља и усмртила једног радника и застоја узрокованих временским неприликама, настављени су радови на изградњи спортске хале - изјавио је Варга.

Он је додао да су у завршној фази преостали радови на изградњи канализационе мреже, водовода и уређење паркинг простора крај хале

- Дужи застој имали смо због обимних падавина, које су расквасиле тло, па би га тешка механизација, која обавља завршне радове изровала. То би условило додатне радове и мењање тла, што није јефтино нити је по уговору - каже Варга.

Због изградње паркинга срушен је објекат у коме су биле просторије Ватерполо клуба „Сента”.

- Просторије Ватерполо клуба „Сента” налазиле су се у општинском објекту,који је био предвиђен за рушење приликом почетка градње хале. Истовремено, потписали смо уговор са Фондом за капитална улагања АП Војводине да се изгради нови простор за потребе клуба. Међутим, како су у Фонду за капитална улагања, због недостатка новца, одустали од градње новог објекта, Ватерполо клубу „Сента” смо као привремени смешај уступили просторије у Дому пионира и просторију у граду, које ће користити док не добију просторије у новој спортској хали - објашњава Варга.

Градња спортске хале у Сенти започета је 2010. године, средствима Фонда за капитална улагања АП Војводине. Објекат заузима површину од 5.000 квадратних метара, са трибинама које ће моћи да приме 1.700 гледалаца.

М. Митровић

Дневник, 24. 08. 2014.