Функционери УРС-а прешли у СВМ

Заменик председника сенћанске општине Ференц Борбељ и члан Општинског већа задужен за област туризма, спорта и омладине Андраш Кошицки из редова Уједињених региона Србије прешли су у Савез војвођанских Мађара. 


Такође, до политичких трансфера дошло је у и Скупштини општине Сента. Одборнице УРС-а Марта Варга Петрић и Елеонора Бало званично нису пришле СВМ-у, али су приступиле одборничкој групи странке Иштвана Пастора, тако да она сада има апсолутну већину у локалном парламенту.

СВМ је у сенћанској власти заједно с Демократском странком, а једини опозициони одборник у општини је лидер Грађанског савеза Мађара Ласло Рац Сабо. 

Председник Општинског одбора УРС-а у Сенти Јожеф Шандор, покрајински и републички посланик у прошлом мандату, изјавио је да је до сада петнаестак чланова те партије прешло у СВМ.

Сента је била значајно упориште УРС-а, односно Г17 плус, а Шандор је додао да се на седници Општинског одбора УРС-а разговарало о судбини странке која још формално постоји, али је чињеница да не функционише.

Чланови УРС-а у Сенти који после дебакла те странке на ванредним парламентарним изборима још желе политички ангажман, по речима Јожефа Шандора, опредељују се за прелазак у СВМ, а на тај корак одлучили су се и функционери у општинској власти када су, додаје он, добили дискретне поруке да би могли остати без посла.        

М. Митровић

Дневник, 23. 06. 2014.