Фестивал у чест цветања реке

 Туристичка организација и локална самоуправа општине Сента приређују „Фестивал цветања Тисе”, који ће се одржати на Тиском кеју у петак и суботу 20. и 21.јуна. 


Мада је Тиса већ непредвидиво прецветала, директор Туристичке организације Сенте Корнел Лашковић истиче да је намера да се у част јединственог природног феномена манифестација, која је покренута лане, одомаћи на сенћанској обали Тисе као традиционална.

- Овим фестивалом настојимо да реку приближимо људима који живе крај ње. Пошто је Тиса наше велико природно богатство, њено очување представља наш заједнички задатак. Наша нескривена намера је да у будућности фестивал развијемо у један препознатљив и атрактиван садржај у туристичкој понуди града - каже Лашковић.

Програм на Тиском кеју у Сенти у петак почиње од 18 сати отварањем винске улице и изложбом рукотворина, уз наступ тамбурашког оркестра „Шаркањћу” и Сенћанског дувачког оркестра, а потом је вечерња журка за младе уз концерте бендова „Фанки Бојс” и „Бенд Рисајкл Бин”.  

На обали Тисе у суботу програм се наставља већ од 8 сати такмичењем риболоваца, а од 10 сати Кајакашки клуб „Тисин цвет” приређује међународну регату. После подне улицу вина употпуниће кулинари фестивалом у кувању рибљег паприкаша, свирка тамбурашког оркестра „Чувари душе”, виолиниста Жолт Дер и други музичари, а од 21.45 на реци се приређује регата са бакљадом.

Дневник, 18. 06. 2014.

М. Мр.