Црвени крст добио нови пословни простор у центру Сенте

СЕНТА: Црвеном крсту Сенте предате су на употребу нове пословне просторије у најужем центру, у Поштанској улици број 1, где су обезбеђени услови за делатност ове хуманитарне организације.

Пословни простор који је обезбедила локална самоуправа свечано је предат у присуству челника сенћанске општине, секретара Црвеног крста Војводине Бошка Митрашиновића, представника Црвеног крста околних потиских општина и сенћанских школа и вредних волонтера ЦК Сенте.


Председница ЦК Сенте др Бојана Љубојевић истакла је да је ово изузетан дан за ову хуманитарну организацију јер је добила одговарајуће просторије.

- Јако смо задовољни, јер смо до сада, а памтим много пошто сам од 15. године у Црвеном крсту, да су канцеларије увек биле толике да може да стане сто, да може да седне секретар и да се нађе нека мала просторија где се одржавају састанци - рекла је др Бојана Љубојевић. - Ово је први пут да добијемо оволики простор, који нам је толико значајан пошто је уз све што радимо на хуманим задацима, наша делатност од 2006. године и да се бавимо едукацијом грађана, радника и возача из прве помоћи. Бавимо се и едукацијом грађана о нези болесника. На завршетку обуке они добијају сертификат неопходан за рад чак и у иностранству. Посебно се захваљујемо донаторима који су нам помогли да просторије доведемо у функцију, јер су имале другу намену. Мислим да ће нам требати још, што ћемо се потрудити да сами урадимо. Морамо још набавити неопходне ствари за едукацију, а то су столови, столице, да средимо под, потребан нам је клима- уређај и још неке ситнице.

Секретар ЦК Војводине Бошко Митрашиновић нагласио је да покрајинска организација прати 45 организација у градовима и општинама, те да је важан сваки помак у свакој организаци. Он је похвалио изузетан напредак који је начињен у Сенти.

-  Ово је један од примера добре праксе и одличне сарадње локалне самоуправе и Црвеног крста и због тога желим да се захвалим Општини Сента, што су на овај начин допринели стварању бољих услова за рад Црвеног крста. Уствари, сви радимо на истом задатку помагања онима којима је подршка потребна. Црвени крст Сенте је добио нови пословни простор, али и професионалци и волонтери који су ангажовани добијају већу одговорност да постижу веће резултате - предочио је Митрашиновић.

Председник општине Рудолф Цегледи је истакао да локална самоуправа има у виду значај Црвеног крста, јер се пуно пута у разним приликама сарађивало, те да се увидела потреба за обезбеђењем нормалних услова за обављање делатности и обећао да ће и убудуће наставити сарадњу.

- Потрудићемо се да обезбедимо оно што још недостаје, на шта је указала председница др Бојана Љубојевић, такође и у обезбеђењу магацинског простора за чим има потребе, а то најбоље знамо из периода када се прикупљала помоћ за угрожена подручја у време поплаве. Ту смо да заједно радимо као и до сада - рекао је Цегледи.

Текст и фото: М. Митровић

Dnevnik, 30.01.2020.