Радници-спортисти освојили 14 медаља

СЕНТА: Успешан наступ на 12. спортској олимпијади радника Војводине у Новом Бечеју имали су спортисти рекреативци из општине Сента, за које је приређен пријем у Градској кући.


Пријему су поред председника општине Рудолфа Цегледија присуствовали његов заменик Иштван Ђери и члан Општинског већа за ресор спорта Данило Попов.

На минулој Спортској олимпијади радника Војводине било је преко стотину учесника из сенћанске општине, а председник Рудолф Цегледи уручио је захвалнице локалне самоуправе за освајаче медаља. Сенћани су у Новом Бечеју освојили 14 медаља, од којих 11 у појединачној конкуренцији и три екипно. Одличја су освојена у куглању, пливању, пикаду, атлетици и тенису.

Цегледи је истакао важност бављења спортско рекреативним активностима ради очувања здравља, позвавши суграђане да нађу времена за вежбање, напомињући да су за локалну самоуправу важне манифестације попут Спортске олимпијаде радника Војводине и укључивање становништва.

- Локална самоуправа према могућностима финансира те активности и настоји да побољша материјално стање клубова и улаже у објекте. Поред спортске хале ускоро ће се изградити терен са вештачком травом, који ће бити на располагању свим грађанима - најавио је Цегледи.

Укључењу радника у рекреативне активности доприноси делатност Удружење „Спорт за све“ општине Сента, па се очекује да и на наредној 13. Спортској олимпијади радника Војводине, чији ће домаћин 2023. године бити Ада, с великим бројем учесника Сента буде заступљена.

М. Митровић

22.07.2019.

Извор: Dnevnik.rs