„Дневник“ на лицу места: Ласла Ђереа овацијама дочекали Сенћани

Тенисер Ласло Ђере, освајач турнира у Рио де Жанеиру и тренутно 31. играча на АТП листи, дочекало је овацијама више стотина суграђана, другова и пријатеља испред Градске куће у родној Сенти.


После поздравних речи члана Општинског већа Сенте за ресор спорта Данила Попова и председника сенћанске општине Рудолфа Цегледија, Цегледи је Ђереу уручио Плакету општине за постигнуте резултате и допринос афирмацији Сенте. Пре дочека на тргу, на пријему у Градској кући уручио му је и уметничку слику. Тенисер из Сенте, на светској ранг-листи са Новаком Ђоковићем на челу, је други играч Србије. И на пријему и на дочеку испред Градске куће Ђере је истакао да му је циљ да се у овој години нађе међу најбољом двадесторицом тенисера света!          

Челници општине и Тениског клуба Сента, у коме је Лаци поникао, као и и житељи Сенте истакли су да су поносни на Ласла Ђереа и резултате које је постигао винувши се у светску тениску елиту, те да је допринео да свет чује за Сенту, јер су сви домаћи и светски медији извештавали о успесима момка из Сенте.       

Ђере се захвалио на подршци и што су дошли у тако великом броју да га поздраве и охрабре. 

„Нисам ни сањао овакав дочек у Сенти“, рекао је Ђере.

„Имао сам нестварне три недеље, а верујем да већина зна о чему говорим. Овде сам рођен, овде сам направио прве тениске кораке и увек ми је драго кад дођем у Сенту. Иако имам пуно спортских обавеза и немам често прилику да то чиним, радујем се доласку и одлично се осећам у родном граду. Што се тениских успеха тиче, не радим то само због себе него и моје породице, тренера, пријатеља и вас Сенћана.“

Он је додао да се нада да је у претходних неколико недеља успео мало да усрећи и учини поносне своје суграђане, који су његове речи прекидали френетичним аплаузима.            

„Заиста је феноменалан осећај када вас дочека оволико људи у родном граду. Било је сјајно у Бразилу, потом и у САД. Коначно се уложени рад и труд исплатио. Мој циљ је да до краја године уђем међу 20 најбољих тенисера на свету. О томе нисам ни сањао на почетку године. Тада сам маштао о уласку међу 50 најбољих, међутим, ствари се у свету тениса брзо мењају. Било би лепо када бих ушао у првих 20 тенисера.“

Ђере је истакао да није било лако доћи до резултата које је постигао, признајући да је пролазио током досадашње каријере кроз тешке тренутке.  

„Научио сам да се носим са тиме. Мислим да ми то помаже и на терену и даје неку снагу коју можда други тенисери немају. Битно је да наставим овако како сам кренуо, да наставим редовно да тренирам и остварим циљ који сам зацртао. Променила се форма Дејвис купа, не знам како ће то тачно изгледати, али очекујем и надам се позиву у репрезентацију Србије. Увек ми је драго и част ми је да играм за своју државу. Успех из Рија полако остављам за собом, фокусирам се на будућност, на даље успехе. Планирам већ једно време да ангажујем физиотерапеута, о чему сам размишљао и пре победе у Рију, јер напори су велики, много је турнира, згуснут је календар, па ми је то потребно. Што се тиче начина тренирања, неће бити промена, осим што ћу се трудити да радим још интензивније и јаче.“

На опаску да је у Рију победио Тима, који је тријумфовао у Индијан Велсу, што би могло да значи да су ту негде, Ђере је констатовао да се не може то тако гледати, иако му је победа против Тима пуно значила.

„То доказује да могу да играм против најбољих и да могу да их изненадим. У Индијан Велсу је била другачија подлога у односу на шљаку, која ми је омиљена, али се константно трудим и покушавам да унапредим своју игру на бетону, тако да је то сегмент на чему ћу убудуће више размишљати, радити и обратити више пажње. Трудићу се да у најскорије време добијем неколико њих из првих десет, јер би то за мене био успех и велики учинак, али волео бих једног дана да добијем и првог играча света. Сада је то Новак Ђоковић, али за то има времена, видећемо“, поручио је Ласло Ђере из родне Сенте.

Текст и фото: М. Митровић

19.03.2019

Извор: Dnevnik.rs