У народну кухињу стигле намирнице за зимске оброке

СЕНТА: Компанија Јапан тобако интернешнел (ЈТИ) једанесту годину за редом уручила је у среду традиционалну новогодишњу донацију Хуманитарној организацији „Каритас“ у Сенти, која осигурава редовне оброке за 500 корисника Народне кухиње.


Руководилац правних послова и људских ресурса у фабрици ЈТИ у Сенти Зоран Косијер, мпосетио је Народну кухињу и предао донацију Јожефу Нађу, председнику сенћанског „Каритаса“, у присуству општинских челника Сенте.

„Компанија ЈТИ је свесна изазова са којима се наши суграђани у Сенти суочавају и као компанија која је део ове заједнице више од једне деценије, ми смо одлучни у намери да помогнемо у превазилажењу ових изазова. Посебно имамо у виду да током зиме сезонски послови нису толико доступни и да су у ово доба године услуге Народне кухиње најпотребније“, рекао је Зоран Косијер, напомињући да ће Компанија ЈТИ наставити да помаже рад Народне кухиње и „Каритаса” у Сенти.

Председник сенћанског „Каритаса“ Јожеф Нађ каже да је међу корисницима Народне кухиње највише корисника деце из најугроженијих породица, а да поред Компаније ЈТИ подршку даје и локална самоуправа Сенте.

Текст и фото: М. Митровић

Извор: Dnevnik.rs, 07. 12. 2017.