Улагање Покрајине у инфраструктуру Сенте

СЕНТА: Две инвестиције у Сенти реализују се се уз подршку Управе за капитална улагања АП Војводине. Приводе се крају радови на изградњи бициклистичке стазе с обе стране Улице Торњошки пут, а започели су радови на проширењу пута до спортсхе хале.


Торњошки пут је једна од најпрометнијих сенћанских улица. Председник општине Рудолф Цегледи и његов заменик Иштван Ђери саопштили су да је вредност улагања у бициклистичку стазу 4,2 милиона динара, од чега је 1,6 милиона динара обезбеђено из општинског буyета, а већи део из покрајинске касе.

Преостало је да се у наредном периоду бициклистичка стаза изгради и преко железничке пруге, коју пресеца Торњошки пут. За ову деоницу стазе обезбеђене су дозволе, припремају се и планови, предстоји расписивање јавне набавке, па се очекује да ће радови бити реализовани до краја ове, или евентуално у идућој години.  Уз подршку Управе за капитална улагања започети су радови на проширењу пута према спортској хали, базенима и осталим објектима у Народној башти, од подвожњака испод железничке пруге до мостића на каналу код ДТД-а, према викенд насељима Пана и Халас чарда.

Цегледи и Ђери су појаснили да се ширина ове деонице пута дуга 760 метара проширује са четири на пет метара. Проширење ове деонице пута стаје 17 милиона динара, од чега је 15 милиона динара обезбеђено на конкурсу Управе за капитална улагања АП Војводине.

Текст и фото М. Митровић

21.04.2017

Извор: Dnevnik.rs