АПВ: Општа болница у Сенти добила нови ЦТ апарат - НОВИ САД: У Аутономној покрајини Војводини све опште болнице опремљене су новим ЦТ апаратима.

С обзиром на то да је просек старости затечених ЦТ апарата био око 15 година и да више нису могли да подмире потребе прецизне дијагностике, Покрајинска влада испунила је дато обећање да све болнице имају функционалне ЦТ апарате.

После Сремске Митровице, Сомбора, Суботице, Кикинде, Вршца и Врбаса, и општа болница у Сенти добила је нови ЦТ апарат.


Приликом посете општој болници у Сенти председника Скупштине Војводине Иштвана Пастора и покрајинског секретара за здравство доц. др Зорана Гојковића, ресорни секретар изјавио је да ће с новим ЦТ апаратом у потпуности нестати листе чекања дијагностичких процедура за 100 хиљада грађана Севернобанатског округа, који гравитирају овој болници.

Покрајинска влада је у последње две и по године у општу болницу у Сенти уложила око 110 милиона динара, чиме су обновљени скоро сви дијагностички апарати, као и велики број медицинских и немедицинских уређаја за свакодневни рад здравствених радника.

Председник Скупштине Војводине је истакао да је сенћанска болница годинама била девастирана, али да се последње две - три године систематично решавају проблеми.

Набавком новог ЦТ апарата, како је рекао Пастор, пацијентима се обезбеђује квалитетна здравствена заштита, каква постоји и у другим деловима Војводине.

Он је додао да ова здравствена установа тиме улази у 21. век.

У општој болници у Сенти у току је израда пројектно техничке документације за комплетну грађевинску реконструкцију ове установе, чији су објекти изграђени средином прошлог века.

23.04.2019

Извор: Dnevnik.rs